Hakkımızda

Okul Öncesi Öğretmenliği Programı, Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü içerisinde yer alan bir lisans programıdır. TED Üniversitesi Kurtuluş Kampüsü’nde yer alan Okul Öncesi Öğretmenliği Programı, yurt dışı deneyimine sahip üç öğretim üyesi ve bir araştırma görevlisi ile eğitim vermektedir.

Okul öncesi eğitimi, 0-8 yaş arası çocukların eğitimini kapsayan ve materyal açısından zengin öğrenme ortamlarında, aktif oyun tabanlı bir pedagoji geleneği üzerine kurulmuş bir eğitim alanıdır. Bu bağlamda programın temel amacı, 0-8 yaş arası çocukların gelişimini ve öğrenmesini zengin öğrenme ortamları oluşturarak, eğlenceli ve eğitici bir eğitim vererek destekleyebilen, okul öncesi eğitim uygulamalarına ulusal ve uluslararası düzeyde katkılar sağlayabilen, alanında liderlik yapabilen, yansıtıcı ve eleştirel düşünce yapısına sahip, kaliteli öğretmenler yetiştirmektir.