Hakkımızda

Eğitim Fakültesi, Temel Eğitim Bölümü, Okul Öncesi Öğretmenliği Lisans Programı TED Üniversitesi Kolej Kampüsü’nde yer alır.

Okul öncesi eğitimi, 0-8 yaş arası çocukların eğitimini kapsayan ve materyal açısından zengin öğrenme ortamlarında, aktif oyun tabanlı bir pedagoji geleneği üzerine kurulmuş bir eğitim alanıdır. Bu bağlamda programın temel amacı, 0-8 yaş arası çocukların gelişimini ve öğrenmesini zengin öğrenme ortamları oluşturarak, eğlenceli ve eğitici bir eğitim vererek destekleyebilen, okul öncesi eğitim uygulamalarına ulusal ve uluslararası düzeyde katkılar sağlayabilen, alanında liderlik yapabilen, yansıtıcı ve eleştirel düşünce yapısına sahip, kaliteli öğretmenler yetiştirmektir.

TEDÜ’de öğrencilerin okul öncesi öğretmenliği mesleğine karşı olumlu tutum geliştirmeleri ve mesleğin gerekliliklerini yerine getirmeleri  hedeflenir. Bu bağlamda öğrencilerimizin mesleğin özelliklerini yansıtabilen iyi birer rol model olabilmeleri ön plandadır. Aynı zamanda öğrencilerimizin 21.yüzyıl becerilerine sahip iletişim becerilerini etkin kullanabilen, iş birliğine açık, yenilikçi, dijital okuryazarlık becerilerini kullanabilen bireyler olarak yetiştirilmeleri amaçlanmaktadır.