Öğretim Üyemiz A. Gülşah Saranlı'ya TÜBİTAK Desteği

EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖĞRETİM ÜYELERİMİZDEN ADİLE GÜLŞAH SARANLI’NIN PROJESİ TÜBİTAK TARAFINDAN DESTEKLENMEYE LAYIK GÖRÜLDÜ

Okul Öncesi Eğitimi Programı Öğretim Üyemiz Yrd. Doç. Dr. Adile Gülşah Saranlı’nın “Eğitim Teknolojileri Yöntemiyle Üstün Yetenekliler Aile Eğitimi” konulu TÜBİTAK 3501 Kariyer Geliştirme Projesi kabul edildi!

Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Eğitimi Programı Öğretim Üyemiz Yrd. Doç. Dr. Adile Gülşah Saranlı’nın yürütücülüğünü yaptığı ve ODTÜ, Marmara Üniversitesi ve Ankara Üniversitesinden araştırmacı ve danışmanların, ayrıca dört proje bursiyerinin yer alacağı TÜBİTAK 3501 projesi TÜBİTAK SOBAG tarafından 225.000 TL. bütçeyle desteklenmeye layık görüldü. Üç yıl sürmesi planlanan projede, eğitim teknolojileri kullanılacak ve uzaktan eğitim yöntemiyle üstün yetenekli çocukların ailelerine yönelik aile eğitimi programı geliştirilecek. Bu sayede eğitim teknolojilerinin bizlere sunduğu zamana ve mekana bağımlı olmayan eğitim programlarının çoğalmasına duyulan ihtiyacın, Türkiye’deki üstün yetenekli çocukların aile eğitimleri bağlamında giderilmesi planlanmaktadır.