Özel Yeteneklilere Yönelik Türk Milli Eğitimi’ne Özgü Öğretim Programı Geliştirme Çalışmaları

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB)  ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve TÜBİTAK arasında 14 Mart 2012 tarihinde İmzalanan "Eğitimde İş Birliği Protokolü" kapsamında Türk Milli Eğitim Sisteminde ilk defa “Özel Yetenekli Çocuklara Özgü Öğretim Programı Geliştirme” çalışması gerçekleştirilmiştir. Yaklaşık 8 aydır TÜBİTAK ULAKBİM tarafından yürütülen çalışmalar, Aralık 2018 tarihi itibariyle son haline getirilmiştir. Bu kapsamda Okul Öncesi Eğitimi Bölümü öğretim üyemiz Sayın Doç. Dr. Adile Gülşah Saranlı da “Özel Yeteneklilere Yönelik Öğretim Programları Geliştirme Çalışmaları” kapsamında “Özel Yetenekli Çocuklar-Okul Öncesi Öğretim Programını” geliştiren ekipte “Koordinatör Yardımcısı” görevini yerine getirerek program geliştirilmesi çalışmalarına katkı sağlamıştır. Matematik, Fen Bilimleri, Felsefe, Müzik, Sosyal Bilgiler, Kimya, Felsefe, Güzel Sanatlar, Beden Eğitimi, Türkçe, Bilişim Teknolojileri, Biyoloji, Coğrafya, Tarih, Hayat Bilgisi,  gibi farklı bilim alanlarında oluşturulan ve Türkiye’deki farklı üniversitelerinden davet edilen toplamda 80 akademisyen ve 60 öğretmenin katkı sağladığı programın 2019-2010 eğitim-öğretim yılı itibariyle uygulamaya konulması planlanmaktadır.