Adile Gülşah Saranlı “Uluslararası Katılımlı Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Kongresi”ne Katıldı!

EĞİTİM FAKÜLTESİ OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRETİM ÜYEMİZ YRD. DOÇ. DR. ADİLE GÜLŞAH SARANLI, "ULUSLARARASI KATILIMLI ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ KONGRESİ"NE İKİ FARKLI BİLDİRİ İLE KATILDI!

Eğitim Fakültesi Temel Eğitimi Bölümü Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyemiz Yrd. Doç. Dr. Adile Gülşah Saranlı, Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü tarafından 3.'sü düzenlenen “Uluslararası Katılımlı Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Kongresi”ne iki farklı bildiri ile katıldı. Erken Müdahale alt başlığında düzenlenen kongrede, Dr. Saranlı’nın tek yazarlı olarak hazırladığı ilk sunumun başlığı “Eş Zamanlı Olmayan Gelişimin Üstün Yetenekli Çocuklar Üzerindeki Görünümü Üzerine Bir Vaka İncelemesi” idi. Dr. Saranlı aynı kongrede, Prof. Dr. Nilgün Metin ile birlikte “ Erken Müdahale Bakış Açısı ile Üstün Yetenekli Çocuklar” başlıklı ikinci bir bildiri de sundu. Her iki sunumda da üstün yetenekli çocukların neden erken müdahale kapsamına girdiği ve eğer uygun eğitim ve aile ortamları yaratılmazsa üstün potansiyellerinin kaybolma riskiyle karşı karşıya olabilecekleri konusunda bilimsel verilere dayalı olarak ortaya çıkan sonuçlar sunuldu.