Ana içeriğe atla

Öğretim Üyemiz Adile Gülşah Saranlı Ödül Töreni

Konum:  Ankara Üniversitesi 100. Yıl Salonu

 

TEDÜ EĞİTİM FAKÜLTESİ TEMEL EĞİTİM BÖLÜMÜ OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ ANABİLİM DALI ÖĞRETİM ÜYEMİZ YRD. DOÇ. DR. ADİLE GÜLŞAH SARANLI, LAYIK GÖRÜLDÜĞÜ NAİF ATUF KANSU EĞİTBİLİM ARAŞTIRMA ÖDÜLÜ'NÜ DÜZENLENEN TÖRENLE TESLİM ALACAK!

Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü Öğretim Üyemiz Yrd. Doç. Dr. Adile Gülşah Saranlı, eğitim alanında özgün araştırmalar arasından her yıl tek bir araştırma makalesine verilen “Nafi Atuf Kansu Eğitbilim Araştırma Ödülü”ne layık görüldü. Öğretim üyemiz Dr. Saranlı, “SENG Üstün Yetenekliler Aile Eğitimi Modeli’nin Üstün Yetenekli Çocuklar ve Ailelerine Etkileri” konulu bilimsel makalesiyle bu ödülü almaya hak kazandı. Ödül, 13 Kasım 2015 Cuma günü saat 18:00’de Ankara Üniversitesi 100.Yıl Salonu'nda yapılacak törende verilecektir.

Nafi Atuf Kansu’nun ailesi tarafından her yıl bir kez verilmek koşuluyla; ölümünün 65. yılında Nafi Atuf Kansu’nun düşünsel kalıtına sahip çıkarak, adını, yaşamı boyunca kendisine ilke edindiği  değerlerini toplum içinde yaşatmak; eğitim ve kültür alanlarında, ülkemizin yetiştirdiği ve ülkemizin gelişimine katkıda bulunan örnek ve öncü araştırmacıların ve kurumların başarılarını özendirmek; bilimsel araştırmalara destek olmak, eğitbilim alanlarındaki araştırma ve uygulama çalışmalarını yürütenlerin yetkinliklerini belgeleyerek çalışmalarına güç katmak amacıyla,“Nafi Atuf Kansu, Eğitbilim Araştırmaları Ödülü” verilmektedir.