Öğretim Üyemiz Adile Gülşah Saranlı&Turkcell İş Birliği ile Hazırlanan "Zeka Küpü" Projesi

EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖĞRETİM ÜYEMİZ ADİLE GÜLŞAH SARANLI'NIN AKADEMİK DANIŞMANLIĞINI ÜSTLENDİĞİ TURKCELL "ZEKA KÜPÜ" PROJESİ, "V. ZEKA VE YETENEK KONGRESİ"NDE SUNULDU

Üstün yetenekli çocukları ve ailelerini desteklemek amacıyla Turkcell’in başlattığı ve TEDÜ Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyemiz Yrd. Doç. Dr. Adile Gülşah Saranlı’nın akademik danışmanlığıyla katkı sağladığı “Zekâ Küpü” Projesi, ODTÜ’de gerçekleştirilen "V. Zekâ ve Yetenek Kongresi"nde sunuldu. Turkcell Genel Müdürü Sayın Kaan Terzioğlu ve proje ekibinin hazır bulunduğu kongre süresince proje hakkında bilgilendirilen katılımcılar, aynı zamanda konuyla ilgili atölye çalışmalarına da katılma şansını buldular. Proje, Turkcell sponsorluğunda ve MEB himayesinde zekâ, yaratıcılık, liderlik kapasitesi veya özel akademik alanlardan birinde veya birkaçında yaşıtlarına göre yüksek düzeyde performans gösteren “üstün yetenekli” öğrencileri desteklemek için geliştirildi. Çocuklarımızın teknoloji ile çağı yakalaması, var olan potansiyellerine katkı sağlamak ve ailelerin üstün yetenekli çocukların eğitimleri konusunda bilgilendirilmesini hedef alan proje, ilk senesinde 7 ilde (Erzincan, İstanbul, Adana, Ankara, Şanlıurfa, Ordu, Kütahya) 2000 öğrenci, eğitimci ve aileleri ile uygulandı. Önümüzdeki yıllarda yaygınlaştırılarak devam edecek olan projenin hedefi, 3 yılda 10.000 kişiye ulaşmaktır. Projenin resmi web sayfasına http://www.zeka-kupu.com/ adresinden ulaşılabilir.

Öğretim Üyemiz Yrd. Doç. Dr. Adile Gülşah Saranlı'yı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.