Okul Öncesi Eğitimine Giriş Dersi

“Okul Öncesi Eğitimine Giriş” (ECE 201-ECEP101) dersi kapsamında erken çocukluk eğitiminde kullanılan yaklaşımlar ve modeller üzerinde durulmuş, bu yaklaşımların tarihi, kuramsal temelleri, eğitim programlarının doğası ve temel ilkeleri, programdaki etkinlikler, öğretmenin rolü ve değerlendirme açılarından bilgiler sunulmuştur. Öğrencilerimiz Montessori yaklaşımının temel unsurlarından olan “Montessori Materyalleri” ile tanışmış ve birebir uygulama yapma şansı elde etmişlerdir. Bu materyallerle çocukların günlük hayat becerilerini nasıl destekleyebileceklerini, duyu materyalleri ile farklı duyuları nasıl harekete geçirip deneyimlerini zenginleştirebileceklerini, dil ve matematik etkinliklerini destekleyen materyalleri nasıl kullanabilecekleri ile ilgili deneyim edinme şansı yakalamışlardır.