Okul Öncesi Eğitimi Programı Yapay Zekâ Entegreli Ders Uygulamalarını Sundular!

Tarih:  Date -

27 Haziran 2024 tarihinde TED Üniversitesi tarafından düzenlenen “Yapay Zekâ, Yükseköğretimde Öğrenme ve Öğretimi Nasıl Dönüştürüyor” programında bölümümüz öğretim üyesi Doç. Dr. Sühendan ER, ECEP306 / PECE306 “Erken Çocuklukta Çocuk Edebiyatı” dersi kapsamında yürütmüş olduğu “Öğretmen Adayları Yapay Zekâ ile Çocuk Kitapları Yazıyor” projesini sundu. Dr. ER tarafından yürütülen projede öğretmen adayları bir dönem boyunca farklı yapay zekâ uygulamalarını kullanarak çocuk hikâyesi yazma, seslendirme ve hikâyeden yola çıkarak animasyon oluşturma süreçlerine odaklanarak erken çocukluk gelişim özelliklerine uygun çocuk edebiyatı eserleri ürettiler. Ayrıca bölümümüz 3.sınıf öğrencisi Hatice Sinem Öztürk bu dönem almış olduğu farklı dersler kapsamında yapay zekâ entegreli ödevlerine ilişkin deneyimlerini paylaştı. Deneyimlerini üniversitenin farklı bölümlerinden öğretim üyeleri ile paylaşan Doç. Dr. Sühendan Er ve Hatice Sinem Öztürk’e katkıları için teşekkür ederiz.